Termeni si Conditii

Termeni si conditii

Site-ul www.EllaCollection.ro, numit in continuare EllaCollection, este proprietatea SC SPERANTA ELLA COMPROD IMPEX SRL, inregistrata in Bucuresti , sector 4, str Drum Gilaului. nr. 2, inmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului sub nr. J40/6870/1996, CIF RO8730710 si va fi numita in continuare SCEC.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. SCEC isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita „Termeni si conditii”

SCEC garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul EllaCollection si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SCEC fara acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web – link – catre EllaCollection este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SCEC sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.
1. Dreptul de autor a SCEC asupra informatiilor publicate pe site
Intregul continut al site-ului EllaCollection – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea SCEC si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SCEC a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului EllaCollection numai in limitele metionate in prezentul document.
2. Produsele si serviciile oferite de SCEC pe site-ul EllaCollection, politica de preturi
SCEC isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul EllaCollection sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil.
Preturile sunt actualizate zilnic, in functie de cursul BNR. Preturile prezentate includ TVA (19%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site.
Conform Art. 1665 din Codul Civil cu privire la pretul fictiv si pretul derizoriu:
1.  Vanzarea este anulabila atunci cand pretul este stabilit fara intentia de a fi platit.
2.  De asemenea, daca prin lege nu se prevede altfel, vanzarea este anulabila cand pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la o vanzare.
In ciuda eforturilor noastre, un mic numar de produse pot avea pe site preturi gresite,stabilite in mod eronat de aplicatia noastra informatica. In aceasta situatie SCEC nu se obliga sa onoreze comenzile cu pret derizoriu. In cazul in care pretul real este mai mic decat pretul publicat pe site, iar dumneavoastra ati achitat pretul in avans, diferenta va va fi returnatain termeni legali.
Continutul EllaCollection (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit colaborarand si cu reprezentantii producatorilor respectivi in tara noastra. SCEC si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare in prealabil.
3. Plata produselor
Plata produselor comandate de pe site-ul EllaCollection.ro se poate efectua la livrarea produselor de catre curier (ramburs) sau in avans. Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata sau prin card bancar; dovada platiitrebuie trimisa catre SCEC la adresa de e-mail office@EllaCollection.ro. In cazul platii in avans, livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul SCEC. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.
SCEC isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans.
4. Livrarea produselor
Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul unor firme de curierat rapid.
TERMENUL de LIVRARE al produselor este cuprins intre 24 de ore si 21 zile lucratoare. Pentru a vedea in cat timp ajunge un produs la dvs. verificati termenul de livrare in pagina produsului respectiv. NU facem livrari prin Posta Romana. SCEC isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.
Livrarea produselor se face prin firme de curierat profesionale.
In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat.
Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.
SCEC isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de SCEC care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.
Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SCEC fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de SCEC de la acest client.

5. Garantia produselor
Va informam ca articolele de imbracaminte, incaltaminte si/sau accesorii nu au o durata medie de utilizare si nici garantie legala de conformitate. Din acest motiv, pentru a asigura o experienta excelenta de folosinta, va recomandam purtarea alternativa a produselor si respectarea instructiunilor de mai jos:
RECOMANDARI GENERALE DE INGRIJIRE SI UTILIZARE A INCALTAMINTEI
–  Dupa fiecare purtare, incaltamintea trebuie curatata de praf si asezata pe sanuri potrivite ca marime si forma;
–  Este interzisa spalarea pantofilor in masina de spalat;
–  Se recomanda depozitarea in locuri curate, ferite de umezeala sau surse de caldura;
–  Inainte de aplicarea oricarui produs pentru intretinere, luciu sau crema este necesara curatarea si uscarea incaltamintei;
–  Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mari durata de utilizare, se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de încălţăminte într-o saptamana;
–  Incaltamintea trebuie ferita de lovituri directe si de agatarea sau calcarea in obiecte ascutite, smoala, bitum sau alte materiale ce pot conduce la distrugerea talpii;
–  Pantofii cu toc inalt sau talpa inalta nu sunt recomandati pentru conducerea autovehicolelor.
INSTRUCTIUNI DE CURATARE SI INTRETINERE A INCALTAMINTEI DIN PIELE NATURALA
–  Incaltamintea cu fete netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale umeda . Se recomanda evitarea periei si a substantelor de curatare ce contin acetona si alcool;
–  Incaltamintea cu fete din piele velurata sau nabuc se curata cu o perie speciala pentru aceste tipuri de piele. A nu se folosi apa deoarece poate pata fata materialului. Petele de ulei sau grasimi se pot indeparta doar cu solutii speciale, recomandate acestor tipuri de piele;
–  Incaltamintea cu fete de lac sau metalizate se curata de praf cu o carpa moale, fiind interzisa folosirea substantelor de curatare ce contin acetona si alcool;
–  Incaltamintea cu fete textile se recomanda a fi purtata pe timp uscat. Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata de praf cu perie de haine uscata.
 Modalităţi de asigurare a garanţiei:
–  Repararea produsului;
–  Înlocuirea produsului – dacă acesta nu poate fi reparat;
–  Reducere din valoarea initiala – in functie de natura deficientelor prezentate;
–  Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.
 Conditii in care garantia devine inaplicabila sau nula
–  uzura morala sau uzura fizica normala a produsului;
–  decolorarea produsului sau a unor parti componente in urma expunerii la factori severi de mediu (surse de caldura si/sau umiditate);
–  defecte cauzate de utilizarea neadecvata sau in mod abuziv;
–  interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate;
–  deteriorari ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de socuri asociate cu ruperea, agatarea, lovirea sau zgarierea bunului;
–  intretinere defectuoasa.
*In cazul ceasurilor, pentru orice problema legata de mecanism,  este necesar a se consulta garantia internationala ce este livrata impreuna cu produsul achizitionat.

6. Informatii despre RETURUL produselor cumparate
Clientul poate denunta unilateral contractul cu EllaCollection fara a invoca un motiv, in termen de 14 zile calendaristice (cf. ord. 34/2014,  numai in scris si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 14 zile calendaristice.
Astfel, produsele cumparate din EllaCollection.ro pot fi returnate conform legii, in 14 zile calendaristice de la primirea lor prin curier.
Inainte de returnarea produsului, este obligatoriu sa anuntati telefonic sau pe email (comenzi@EllaCollection.ro) intentia de a returna un produs/mai multe produse.
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
Produsul va fi returnat in conditii bune, in punga sau cutia originala, neutilizat si nezgariat. In caz contrar ele pot fi reexpediate clientului.
De asemenea, NU se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Puteti face returul prin orice firma de curierat (inclusiv Posta Romana), dar va recomandam pentru o mai buna desfasurare a procedurii de retur sa utilizati servicii de curierat. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.
Produsele pot fi returnate fara invocarea vreunui motiv.
Adresa retur: SEDIUL SOCIAL SCEC.
Produsul returnat trebuie sa fie insotit de copia dupa factura si formularul de retur completat online.
Daca produsele alese pentru retur au fost insotite de cadouri, trebuie returnate si acestea.
EllaCollection.ro va inapoia  contravaloarea produselor in cel mult 14 zile de la data primirii returului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.
Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face prin transfer bancar in contul IBAN specificat in  Formularul de Retur.
Produse ce fac exceptie de la exercitarea dreptului de retur:
Conform articolului 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere:
–    Produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
–    Produsele desigilate de consumator a caror noua comercializare ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru alti consumatori.
Prin urmare:
Din motive de igiena, produsele din categoria lenjerie intima nu se pot returna.*
* Din aceasta categoria fac parte costumele de baie si lenjeria de corp (chiloti, slipi, sutiene, bustiere dresuri, sosete, etc).
Din motive de siguranta, produsele din categoria Beauty, nu se pot returna daca sunt desigilate, folosite sau testate.

7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul EllaCollection
Utilizatorii care acceseaza site-ul EllaCollection pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. SCEC isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.
SCEC nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii SCEC si partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.
Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.
Pentru orice probleme legate de drepturi de proprietate intelectuala se poate trimite email pe adresa office@EllaCollection.ro 
8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare
Site-ul EllaCollection este gazduit de serverele unei terte firme. SCEC nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. SCEC nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului EllaCollection. SCEC nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul EllaCollection. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.
9. Abonarea si dezabonarea la newsletter
Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului EllaCollection este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare. SCEC detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.
Abonatii newsletter-ului EllaCollection pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului EllaCollection mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, SCEC nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

SCEC isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca SCEC are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.
10. Politica de confidentialitate
SCEC garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre SCEC pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre SCEC nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@EllaCollection.ro, sau prin posta la adresa: Str. Gramont, Nr. 38, Etaj 3, Sector 4, Bucuresti.
SCEC se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.
Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul EllaCollection sunt transmise pe cale electronica, SCEC nu poate fi facut raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, SCEC va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.
Informatiile furnizate catre SCEC sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului SCEC, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. SCEC nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.
SCEC certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ): 
   1. dreptul de a cere SCEC sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit; 
   2. dreptul de a cere SCEC sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001; 
   3. dreptul de a cere SCEC sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale; 
   4. dreptul de a cere SCEC sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.
Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@EllaCollection.ro sau prin posta, la adresa: Str. Gramont, Nr. 38, Etaj 3, Sector 4, Bucuresti. EllaCollection foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.
SCEC nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. SCEC nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de EllaCollection in scopul precizat in prezentul document.
Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a utilizatorilor EllaCollection, inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre SCEC a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul EllaCollection, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului EllaCollection si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.
EllaCollection.ro foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor. Afla mai multe de aici
11. Dispozitii finale
Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe EllaCollection si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului EllaCollection, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.